בית מתכונים מנות פתיחה קרפלאך במילוי גזר

קרפלאך במילוי גזר

 

kreplach

מצרכים:

לבצק:

4 כוסות מים

4 כוסות קמח רגיל

1/2 כפית מלח

100 גרם מרגרינה

4 חלמונים

1 כף אבקת מרק בצל

 

למלית:

6 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

מלח, פלפל שחור טחון לפי הטעם

3 כפות סוכר

3 כפות רוטב סויה

1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 כפית אבקת מרק טעם עוף

1/3 כוס שמן

 

לציפוי:

1/3 כוס שמן

1 בצל קצוץ

2 כוסות פירורית זהב קראנץ'

 

אופן ההכנה:

הבצק:

שמים בסיר מים, מלח, מרגרינה, אבקת מרק ומבשלים עד לרתיחה.

מורידים מהאש ומוסיפים מיד את הקמח, מערבבים עד לקבלת בצק גושי.

מעבירים למיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שנוצר בצק רך ונוח לעבודה.

מצננים לטמפרטורת החדר.

 

המלית:

מחממים שמן במחבת.

מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתרכך.

מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, רוטב סויה, אבקת מרק ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.

מעבירים לקערה ומצננים.

מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

במרכז שמים כפית מהמלית, סוגרים ומהדקים קצוות. כך מכינים את כולם.

בסיר עמוק מביאים לרתיחה כ-6 ליטר מים עם מעט מלח, מבשלים את הקרפלאך עד שהם צפים. מוציאים, שוטפים במים, מסננים, משמנים קלות ומניחים בכלי.

 

הציפוי:

מטגנים בצל בשמן שחומם מראש עד להשחמה, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים עוד כדקה. 

טובלים את הקרפלאך בציפוי ומגישים.

קידושין דף ע::"והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים אמר רבי חלבו קשים גריםלישראל כספחת שנאמר (ישעיהו יד) ונלוה הגר עליהם ונספחו על בית יעקב כתיב הכא ונספחו וכתיב התם לשאת ולספחת"