בית מתכונים מרקים מרקים בחצי שעה

מרקים בחצי שעה

מרק כתומים | מרק ירקות | מרק פטריות קרופניק |

מרק כתומים

מצרכים

2 בצלים מקולפים

3 שיני שום קלופות

4 גזרים

500-600 גר דלעת או דלורית קלופה

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

3-4 עלי דפנה

2 כפיות מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 בטטות

 

אופן ההכנה

את כל המצרכים מעבירים במעבד מזון ומעבדים לחתיכות גסות

מחממים בסיר בגודל מתאים מעט שמן

מעבירים  את הירקות ומטגנים קלות

מוסיפים  מים לכסוי הירקות ועוד קצת

מבשלים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים שעה

להגשה יפה אפשר לקשט בסרטי בטטטה

 


 

 מרק ירקות

מצרכים

2 בצלים

3-4 שיני שום

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

3 קישואים

4-5 מקלות סלרי

2 קולורבי

3 כוסות אפונה קפוא

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

3 גזרים

3-4 עלי דפנה

2 כוסות אטריות צדפים קטנות

 

אופן ההכנה

את הירקות מקלפים וקוצצים דק במעבד מזון

מחממים שמן בסיר מתאים מטגנים בצל ושום

מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים לרתיחה

מנמיכים להבה ומבשלים שעתים

לפני שמכבים את האש מוסיפים את האטריות ומכסים

מכבים את האש מחכים 10 ד' והמרק מוכן להגשה



מרק פטריות קרופניק

מצרכים

2 בצלים

2 סלסלות פטריות שמפניות

2 סלסלות פטריות פורטבלו

4-5 שיני שום

3-4 מקלות סלרי

1 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות גריסים

 

אופן ההכנה

קולפים וקוצצים את הירקות

בסיר מצאים מחממים שמן ומטגנים תחילה בצל ושום

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עוד כ 5 ד'

מכסים במים כ 8 ליטר

מביאים לרתיחה מתבלים ומבשלים שעה

משרים גריסים במים חמים לחצי שעה

מוסיפים את הגריסים לאחר בישול של שעה

ומבשלים חצי שעה נוספת

מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה