בית מתכונים מנות ראשונות פריטטה תפוחי אדמה

פריטטה תפוחי אדמה

פריטטה היא כעין חביתה גדולה.

 

 

מצרכים:

ארבעה תפוחי אדמה מגורדים גס

כפית גדושה בהרט

פלפל שחור גרוס טרי

כפית שטוחה אגוז מוסקט

שן שום כתושה

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את התבלינים ואת שן השום בתוך קערית ומוסיפים להם שמן עד שהשמן מכסה את התבלינים, מניחים בצד לעשר דקות.
  2. מערבבים את  תפוחי האדמה עם בלילת התבלינים.
  3. מחממים מעט שמן זית בתוך מחבת כבדה, כשהשמן חם מעבירים את המסה מהדקים עם מזלג.
  4. מטגנים עד להשחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.
  5. מגישים לצד שמנת חמוצה.