בית מתכונים מנות ראשונות מעטפות בצק פילאס וכרישה

מעטפות בצק פילאס וכרישה

 

 

filas

מצרכים:

1 חבילת בצק פילאס או בצק עלים מרודד.

 

למלית:

1/3 כוס שמן

3 כרישות (רק החלק הלבן קצוץ)

3 פרגיות (ירך ללא עצם) חתוכות לקוביות (2X2)

מלח, פלפל שחור טחון לפי הטעם

1 כף אבקת מרק פטריות

1 סלסלת פטריות שי מג'י (פטריות קטנות לבנות \ חומות או פטריות שמפיניון)

6 פרוסות פסטרמה "שווארמה מעושנת"

5 כפות חרדל

 

להברשה:

1 ביצה

שומשום

 

אופן ההכנה:

המלית:

מטגנים את הכרישה בשמן שחומם מראש, מוסיפים פטריות חתוכות ללא השורש, קוביות פרגית ומטגנים עד להשחמה קלה של הפרגיות.

מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.

מביאים לרתיחה ומצנני לטמפרטורת החדר.

 

הרכבת המנה:

פורסים את בצק העלים, חותכים לריבועים של 7X7 ס"מ.

חותכים את הפסטרמה לשתיים מניחים בחלק שקרוב אליכם, מורחים בחרדל, מוסיפים כף מהמלית ומגלגלים לרול קטן.

מכינים כך את כולם.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים 10 דק', לאחר מכן מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.

מגישים חם.