בית מתכונים מנות ראשונות פטה כבד ברוטב רימונים

פטה כבד ברוטב רימונים

מנה חגיגית לכבוד ראש השנה

 

patekaved

 

מצרכים:

לפטה כבד:

1/2 קילו כבד צלוי

2 פרגיות (ירך ללא עצם) חתוכות ל-4 חתיכות

2 בצלים פרוסים לטבעות

100 גר' מרגרינה

1/4 כוס שמן

מלח, פלפל לבן טחון לפי הטעם

1 כף אבקת מרק עוף אמיתי

 

רוטב רימונים:

גרעינים מרימון אחד

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סוכר

3 כפות רוטב סויה

1 כף אבקת מרק בצל

מלח, פלפל לבן טחון לפי הטעם

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

פטה כבד:

מטגנים את הבצל עם המרגרינה והשמן שחוממו מראש עש להשמחה, מוסיפים את חתיכות הפרגית וממשיכים לטגן עד שהפרגית עשויה.

מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.

טועמים ומתקנים תיבול

מקררים ומעבירים למעבד מזון, טוחנים למסה חלקה

מעבירים לנייר אפייה, מגלגלים לרולדה בעובי של כ- 3-4 ס"מ, מניחים בצלחת במקרר ללילה.

 

רוטב הרימונים:

מעברים את המצרכים לסיר קטן, מבשלים עד לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

הרוטב צריך להיות מתקתק אך עם מליחות עדינה.

מבשלים עד לצמצום הרוטב, מורידים מהאש ומסננים את הגרגירים.

 

להגשה:

מניחים את הגליל בצלחת, מקשטים בעירית קצוצה ואת הרוטב מניחים בכלי לצד המנה.