בית מתכונים מנות אחרונות מוס שוקולד מריר ונוגט

מוס שוקולד מריר ונוגט

מוס מיוחד מאד

 


 

בסיס מרנג אגוזי לוז

75 גר' חלבונים

75 גר' סוכר

קורט מלח

70 גר' סוכר

70 גר' אגוזי לוז טחונים

15 גר' קורנפלור

100 גר' שוקולד מריר מומס למריחה

אופן ההכנה

להקציף 75 גר' חלבון 75 גר' סוכר וקורט מלח- לקצף גמיש

לערבב יחד 70 גר' סוכר אגוזי לוז טחונים וקורנפלור

לקפל חומרים יבשים לתוך תערובת החלבונים המוקצפים לשטח מעל נייר פרגמנט לאפות בחום 170 מעלותC כ-20- ד'

לאחר שהמרנג אפוי לקרר ולמרוח את הבסיס בשוקולד מריר ולהקפיא

מוס שוקולד לבן ונוגט

5 חלמונים

30 גר' סוכר

2 חלבונים

40 גר' סוכר

115 גר' נוגט איכותי

300 גר' שוקולד בלגי איכותי

7.5 גר' ג'לטין

80 גר' מים

550 גר' קצפת צימחת

אופן ההכנה

להקציף קצפת לשמור במקרר

להקציף חלמונים עם 30 גר' סוכר לתערובת אוורירית

להמיס שוקולד ונוגט במיקרו

להמיס ג'לטין במים

להקציף חלבונים עם 40 גר' סוכר לקצף גמיש

לתערובת החלמונים המוקצפים להוסיף ג'לטין מומס להוסיף לתערובת נוגט ושוקולד

להוסיף את השמנת המוקצפת להוסיף חלבונים לטרוף למסה הומוגנית לצקת מעל גביי בסיס המרנג ולהקפיא

 

קרוקנט לקישוט

80 גר' אגוזי לוז קלוים ללא הקליפה

120 גר' סוכר

מעט שמן למשטח העבודה

להכין מהסוכר קרמל להוסיף אגוזים לשטח מעל גבי משטח משומן לקרר ולקצוץ בעזרת סכין לפזר מעל העוגה לפני ההגשה

 

את דפנות העוגה לצפות עם שקף בשוקולד

 

 

העוגה חייבת לעבור לילה במקפיא