בית מתכונים חלבי מקלות לחם

מקלות לחם


מצרכים

540 מ"ל מים

50 גר' שמרים

650 גר'  קמח לבן

150 גר' קמח שיפון מלא

25 גר' מלח

30 מ"ל שמן זית

תוספות

400 גר' זיתים מגולענים קצוצים

250 גר' גבינת קשקבל או גבינה קשה  אחרת

1 שן שום כתושה

50 גר' קמח דורום או סולת או פירורי לחם לספיגת הנוזלים של הזיתים

 

אופן ההכנה

יוצקים מים אל קערת המיקסר ומפוררים שמרים

מוסיפים קמחים ומערבבים

מוסיפים מלח ושמן ולשים 10 ד'

את מצרכי התוספת מערבבים היטב ומוסיפים אל הבצק בלישה ידנית

מגלגלים לכדור

מקמחים קערה ושמים להתפיח כ 20 ד'

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעובי 3-4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ

חותכים לרצועות

מרפדים תבנית תנור בניר אפיה

מניחים את המקלות ומתפיחים כ 20 ד' נוספות

מחממים תנור ל200 מעלו ואופים כ 15 ד'