פולנטה

 

 

מצרכים

2 כוסות פולנטה אינסטנט או קמח תירס

100 גר' חמאה

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

3 כוסות חלב

2 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס גבינת פרמזאן או פיקורינו או כל גבינה קשה אחרת

 

לציפוי

1 1/2 כוסות קמח

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

בסיר מתאים ממיסים חמאה ומוסיפים את שאר התבלינים כולל השום ומערבבים

מוסיפים נוזלים וטורפים היטב

מוסיפים את הפולנטה אינסטנט וטורפים בנמרצות למניעת גושים

מביאים לרתיחה טועמים ומטגנים תיבול

מוסיפים את הגבינה וטורפים למסה אחידה

משטחים על תבנית בינונית לגובה של כ 2 ס"מ ומצננים שעה

חותכים עם מקד בגודל הרצוי מצפים בתערובת קמח ועירית ומטגנים משני הצדדים

מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

מגישים עם שמנת חמוצה