לזניה

לזניה

 

תבנית פיירקס 28*10 | עומק 8 ס"מ.

lasania

מצרכים:

 4-6 מנות גדולות

 

6 עלי לזניה

חציל פרוס מושרה במלח כחצי שעה

400 גרם בשר טחון מעורב מבקר ועוף

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קלופות וקצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות

4 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית ראס אל חנות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה בשמן

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס כוסברה קצוצה

שמן זית לטיגון

צנוברים להגשה

 

אופן הכנה:

1. במחבת גדולה יוצקים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים.

2. מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עד שמאבד את צבעו הורוד, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות כשמשאירים בצד 1/4 כוס עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק ומחצית מכמות הירק. מפזרים את התבלינים ומכבים את האש.

3. מחממים מחבת פסים, מורחים עם מברשת שמן זית, מכניסים את פרוסות החציל ומשחימים קלות משני הצדדים.

4. מניחים בתבנית 2 עלי לזניה, מעל מפזרים עד כיסוי את תערובת הבשר, מעל את יתרת הפטרוזיליה וכוסברה ומכסים בשכבת פרוסות חצילים וחוזר חלילה, כשבשכבה העליונה מסיימים בשכבת עלי לזניה.

5. מערבבים את שארית העגבניות עם כוס מים, ותבלינים ויוצקים על כל התבשיל עד כיסויו.

6. אופים ב-180 מעלות חצי שעה.