בית מתכונים שונות ריבת אתרוגים

ריבת אתרוגים

אתרוג הוא לא רק לחג הסוכות

מצרכים

קילו אחד של אתרוגים

וקילו אחד סוכר

לימון סחוט אחד

 

 אופן ההכנה

  1. חותכים את  האתרוגים לארבע, מבשלים אותם במים עד לרתיחה
  2. שופכים את המים וממלאים שוב במים נקיים
  3. מבשלים כך כחמש פעמים נוספות על מנת להוציא את המרירות שיש באתרוגים
  4. מוציאים את הגרעינים ופורסים דק מאוד
  5. משרים לשעתיים עם הסוכר והלימון
  6. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשלוש שעות תוך כדי ערבוב.
  7. יש לצנן את התערובת מחוץ למקרר ולאחר מכן לשים במקרר, בצנצנות מעוקרות .