בית מתכונים דגים טונה צרובה

טונה צרובה

  טונה צרובה –על מצע גוואקמולה וקולי מנגו

חומרים ל-4 מנות:
350 גרם טונה אדומה טריה
2 כפות שומשום קלוי

חומרים לגוואקמולה: קצוץ דק
2 יח' אבוקדו
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול
חופן כוסברה טריה
מיץ לימון
מלח ופלפל 
1 מנגו
1 כפית שמן שומשום

אופן הכנה:
חותכים את הטונה ל-4, מערבבים בקערה את חומרי הגוואקמולי ומתבלים במלח פלפל ומיץ לימון. טוחנים במעבד מזון את המנגו ומתבלים בשמן שומשום. מניחים במרכז צלחת את הגוואקמולה ואת הקולי מנגו. מזלפים מסביב וצורבים את הטונה כדקה מכל צד על הגריל בתוספת מלח פלפל והשומשום הקלוי. חותכים לשניים את נתח הטונה, מניחים מעל הגוואקמולה ומקשטים בפלפל וצ'ילי חריף.