בית מתכונים דגים סלמון ביין לבן ורוטב אפונה

סלמון ביין לבן ורוטב אפונה

 

סלמון ביין לבן ורוטב אפונה

מצרכים

6 פרוסות פילה סלמון ללא  הדרה ועצמות

 

למרינדה

1/2 כוס יין לבן

3 שיני שום כתושות

1 כף אבקת מרק בטעם בצל

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

מעט מלח

מיץ מחצי לימון

 

לרוטב

3 כוסות אפונה קפואה

1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה

1/2 כוס יין לבן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית אבקת מרק בצל

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה

את מצרכי מרינדת השרית הדג יש לערבב ולהשרות את הפילטים לשעתים

לחמם תנור ולהניח את פרוסות הדג על תבנית מרופדת בניר אפיה אפיה בחום  של 200 מעלות 20 ד' בדיוק

 

הכנת הרוטב

במחבת יש לטגן בצל עד להשחמה

להוסיף את האפונה ולטגם עוד דקה

להוסיף את שאר המצרכים ולבשל לרתיחה

לבשל עוד כ 15 ד'

להסיר מהאש ולטחון למחית חלקה

להגשה שמים פילה ומעל רוטב ומגישים