בית מתכונים דגים גפילטע פיש

גפילטע פיש

קציצות הקרפיון המסורתיות.

gefilte

 

מצרכים:

 1/2 ק"ג קרפיון טחון

2 בצלים

1 גזר

חצי גמבה אדומה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

סוכר לפי הטעם

1/2 כוס קמח מצה

2-3 ביצים

 

ציר דגים:

 עצמות דג  כ חצי ק"ג

2 גזרים

2 בצלים

2 עלי דפנה

2 פלפל שטה יבש

מלח פלפל סוכר

 

אופן ההכנה:

 ראשית הכיני את ציר הדגים

בסיר שימי את כל  מצרכי הציר הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול

בשלי כשעה

הכנת המסה לגפילטע פיש

לטחון את הדגים והירקות להוסיף את שאר החומרים לטעום ולהניח ל 20 ד' לספיגת טעמים

אל תוך הציר העבירי את הקציצות ובשלי כשעה וחצי על אש מוכה

צנני והגישי קר

את המסה של הקציצות אפשר להקפיא לפני הבישול