בית מתכונים עוגות ועוגיות פאי הפתעה עם גלידת וניל ופירות יער

פאי הפתעה עם גלידת וניל ופירות יער

פאי מעודן שכולו הפתעה ושילוב טעמים מיוחד. מצויין להגשה בסוף ארוחה יוקרתית.

 





החומרים לבצק פריך
250 גר' קמח
45 גר' קקאו
100 גר' א שקדים
200 גר' מחמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצה
 

החומרים למרנג
100 גר' חלבון
200 גר' סוכר
1 חבי גלידת וניל ופירות יער של ריאו

 

אופן ההכנה
את כל חמרי הבצק מלבד הביצה שימי במעבד מזון
ערבבי לפירורים
הוסיפי את הביצה ועבדי עד לקבלת בצק
הימנעי מעיבוד יתר של הבצק
עטפי בניילון נצמד והניחי למנוחה במקרר
כדררי את הגלידה והקפיאי

 

הכנת הקלתית
רדדי את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ
רפדי תבנית בגודל הרצוי
אפי אפיה עוורת
הכיני את המרנג
הקציפי לקצב יציב את החלבונים והסוכר

 

הרכבת המנה
על הקלתית הניחי כדור גלידה
מעל זלפי תלוליות של מרנג
עם ברנר צרבי את תלוליות המרנג
או חממי תנור לתכנית גריל והכניסי ל2 דקות את הפאי
הגישי מיד