טירמיסו

קינוח איטלקי גבינתי-שמנתי, מועשר בקפה ובאלכוהול; רך, מפנק וקסום.

 

 

מצרכים:

חבילה אחת של בישקוטים

 

לרוטב:

כוס אחת של מים

חצי כוס סוכר

שלוש כפיות קפה

שלוק אחד של ליקר קלואה

 

מלית

500 גרם שמנת  חמוצה

שתי אריזות של שמנת מתוקה מוקצפת

שתי שקיות אינסטנט וניל

200 גרם אבקת סוכר

שתי שקיות סוכר וניל

 

אופן ההכנה

  1. בשלי את כל הרכיבים של הרוטב עד לרתיחה ומצננים. לאחר מכן, מוסיפים את האלכוהול ומערבבים.
  2. מערבבים את חומרי המלית, אם המלית אינה מתוקה מספיק יש להוסיף מעט סוכר.
  3. טובלים את הבישקוטים ברוטב ומסדרים אותם בתבנית מוארכת.
  4. מורחים על שכבת הבישקוטים שכבה של כשלושה סנטימטרים מהמלית.
  5. מסדרים שכבה נוספת של הבישקוטים ומעליה שוב שכבה של מלית.
  6. מפזרים מעט קפה מעל ומניחים בקירור ללילה.
  7. פורסים לפרוסות ומגישים עם רוטב קפה.