אלפחורס

לא רק לימות השנה, מתכון חגיגי לפסח.

 

200 ג` קמח תפו"א

100 ג` אינסטנט וניל

125 ג` קמח ערמונים או קמח טפיוקה

חצי כפית סודה לשתיה

שקית אבקת אפייה

50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק

200 ג` חמאה מרוככת

150 ג`  אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

3 חלמונים

3 כפות מים

 

אופן ההכנה

שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך

מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

\מרדדים וקורצים עוגיות עגולות

מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8  ד'

העוגיות נשארות בהירות

ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס.