עוגת בלינצעס

עוגת בלינצעס לפסח

מצרכים

לבלינצעס

4 ביצים

4 כפות קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

2 כפות סוכר

1/3 כוס מים

שמן לטיגון

 

למלית

1 כוס קקאו

2 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

 

להקרמה

3 ביצים

1 שקית אינסטנט וניל

2 כפות סוכר

 

לציפוי

שקדים פרוסים מולבנים

 

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הבלינצעס

מערבבים את המסה במעבד מזון למסה חלקה

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים חביתיות עד שהמסה נגמרת

מכינים את המלית

במעבד מזון מערבבים את מצרכי המלית למסה חלקה

ממלאים כל חביתית עם המלית ומגלגלים לסיגר

מסדרים את כל החביתיות בתבנית שמתאימה

הבלינצעס חיבים למלא כ 3/4 מהגובה של התבנית

 

הכנת הרוטב הקרמה

טורפים את כל מצרכי הרוטב לבלילה חלקה

אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט יין או מים עד כ חצי כוס

שופכים מעל הבלינצעס ומפזרים שקדים

אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים עד להשחמה

העוגה מעולה בהקפאה