בית מתכונים עוגות ועוגיות טארטלט רימונים

טארטלט רימונים

טארטלט רימונים של הנס ברטלה

החומרים:

לתחתית קראמבלס שקדים
100 גרם חמאה קרה
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
קורט מלח
1/2 מקל וניל
120 גרם שקדים קלויים ושבורים גס
11.5 כפות (115 גרם) קמח
מעט אבקת קינמון
2 כפות קירשוואסר

למלית
5 חלבונים
1 כוס + 2 כפות (240 גרם) סוכר
4 כפות (40 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
20 גרם שקדים טחונים
מעט אבקת קינמון
350 גרם גרגירי רימון

 

אופן ההכנה:
הכנת הקראמבלס: מעבדים את החמאה ואת התבלינים, מוסיפים סוכר. מערבבים ומוסיפים קמח, שקדים וקירש. מעבדים לפירורים ומקררים.
מהדקים לתוך תבניות ואופים כ-10 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
הכנת המלית: מחממים את החלבון והסוכר. מקציפים עד לקירור. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת שקדים, אבקת קינמון וקורנפלור, ומקפלים לתוך קציפת החלבון יחד עם גרגירי הרימון.
ממלאים את התבניות ואופים ב-170 מעלות עד להשחמה. מפזרים אבקת סוכר ומקשטים.