כרוכית פרג


מצרכים

לבצק

ארבע כוסות קמח

300 גר' מרגרינה לאפייה

שלושה חלמונים

ארבע כפות סוכר

שלוש שקיות סוכר וניל

50 גר' שמרים

3/4 כוס מים

 

למלית

200 גר' סוכר

100 גר' מחמאה

1/2 כוס דבש

כוס ורבע של חלב ריצ'

1/2 ק"ג פרג טחון טרי

 

אופן הכנת המלית –

  1. מביאים לרתיחה את כל הרכיבים, מלבד הפרג.
  2. לאחר שהעיסה מגיעה לרתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב.
  3. טועמים ומתקנים תיבול.

 

אופן הכנת הבצק –

 מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אחידה, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.

לאחר שהעיסה התגבשה במקרר, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

  1. מרדדים כל חתיכת בצק ומורחים עליה שכבה נדיבה מהמלית.
  2. מגלגלים ומורחים ביצה על גבי הרולדה.
  3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים עד להשחמה.
  4. כשהעוגה קרה חותכים לפרוסות.