בית מתכונים עוגות ועוגיות עוגיות שוקולד במילוי קרמל

עוגיות שוקולד במילוי קרמל


 

 

חומרים ל-42 עוגיות:

3/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו

קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה

250 גרם חמאה
11/2 כוסות סוכר חום, דחוסות
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס


למילוי:
סוכריות טופי קרמל, חצויות


לקישוט:
אגוזי פקאן קצוצים גס מעורבבים עם 1 כף סוכר
מעט שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה
מנפים יחד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים והוניל.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס פקאנים קצוצים, ואת תערובת הקמח.
מצננים את הבצק שהתקבל 20 דקות. מכסים כל חצי סוכרייה בכף גדושה של בצק.

מגלגלים לכדור (מקפידים שהטופי לא יציץ החוצה). לוחצים את הכדור בצד אחד בתערובת הפקאן והסוכר.

מניחים את העוגיות במרווחים על נייר אפיה (צד האגוזים למעלה). אופים בחום של 190 מעלות 10-12 דקות.

מקררים בתבנית 10 דקות. מעבירים לרשת לקירור מוחלט.
טובלים כל חצי עוגיה בשוקולד ומניחים להצטנן, או מזלפים את השוקולד המומס על העוגיה בצורה דקורטיבית.
 

 

 
חומרים ל-42 עוגיות:

 

3/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו

קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה

250 גרם חמאה
11/2 כוסות סוכר חום, דחוסות
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס


למילוי:
סוכריות טופי קרמל, חצויות


לקישוט:
אגוזי פקאן קצוצים גס מעורבבים עם 1 כף סוכר
מעט שוקולד לבן מומס

מנפים יחד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים והוניל.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס פקאנים קצוצים, ואת תערובת הקמח.
מצננים את הבצק שהתקבל 20 דקות. מכסים כל חצי סוכרייה בכף גדושה של בצק.

מגלגלים לכדור (מקפידים שהטופי לא יציץ החוצה). לוחצים את הכדור בצד אחד בתערובת הפקאן והסוכר.

מניחים את העוגיות במרווחים על נייר אפיה (צד האגוזים למעלה). אופים בחום של 190 מעלות 10-12 דקות.

מקררים בתבנית 10 דקות. מעבירים לרשת לקירור מוחלט.
טובלים כל חצי עוגיה בשוקולד ומניחים להצטנן, או מזלפים את השוקולד המומס על העוגיה בצורה דקורטיבית.