בננה לוטי


המצרכים
לבצק
: מרקם הבצק הוא בין מלאווח לקרפ
2 כוסות קמח רגיל
1 ביצה קטנה טרופה
רבע כפית מלח
רבע כוס מי קרח (אחרי שהקרח נמס, או פשוט מים קרים מאד מאד)
כף אחת של חמאה רכה מאד או מומסת
1 כף שמן לציפוי הבצק המוכן


למילוי:
פחית של חלב ממותק מרוכז, שמנקבים בה כמה חורים
בננה פרוסה לטבעות
סירופ שוקולד או שוקולד למריחה אחר שאתם אוהבים
אגוז קוקוס מגורד
או כל מילוי אחר העולה על דעתכם
לטיגון: חמאה


אופן ההכנה:

1. שמים את הקמח בקערה גדולה, חופרים במרכז גומה,שופכים לגומה בתוך הקמח את הביצה הטרופה, את המים הקרים, את החמאה הרכה מאד עד נוזלית,
ואת המלח, ומתחילים ללוש. הבצק צריך להיות רך וגמיש, אבל לא דביק.
אם חסר טיפת מים, מטפטפים כמה טיפות כדי שהבצק יהיה אחיד ורך אם דביק מדי - להוסיף טיפ טיפת קמח.
2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה בערך, טובלים את הידיים בכף שמן ומלטפים איתו את כדורי הבצק, כך שיהיו מרוחים בשמן מכל עבר.
3. מכסים, ונותנים לכדורי הבצק לנוח לפחות שלוש שעות בטמפרטורת החדר.
4. מכינים מחבת הכי גדולה שיש לטיגון, (הכי טוב לדעתי זה מחבת השף כי יש לה משטח רחב לטיגון) לאחר שהיא חמה, מוסיפים לתוכה קוביית חמאה, כל המרבה הרי זה משובח.
5. מרדדים כל כדור בצק לעלה הכי דק שאפשר, מתקבלת דיסקית גדולה ודקה, בגודל של פיתה עירקית אבל לא עבה כמוה. העובי צריך להיות קצת יותר עבה מנייר.. מניחים את הבצק במחבת החמה ומטגנים צד אחד עד שמזהיב.
6. מניחים במרכז העלה בננה פרוסה לעיגולים, מזליפים בנדיבות חלב משומר דרך החורים שעשינו בקופסה, זורים קצת קוקוס מגורד, מזליפים סירופ שוקולד.
7. מקפלים את הבצק על המילוי בצורת מעטפה - קודם את הצדדים, אחר כך את התחתית, ובסוף את החלק העליון שסוגר על הכל.
8. מנמיכים את האש, הופכים את הבצק הממולא לצד השני, ומניחים לו להטגן עוד קצת
משטחים את ה'חבילה' שלא תהיה גבוהה.
9. מעבירים לצלחת ובסכין חדה חותכים פסי אורך ורוחב כדי שיווצרו קוביות בגודל ביס
מזלפים עוד קצת סירופ שוקולד וחלב מרוכז, ומגישים חם.