עוגיות שקדים

עדינות לקלילות, מתאים לפסח

 

המרכיבים:

4 כפות קמח.

200 גר' שקדים פרוסים.

¼ כפית סודה לשתיה.

 1 כף חמאה.

¼ כוס סוכר.

1 כף סירופ מיפל.

אבקת סוכר לזריה-לא חייב

 

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), משמנים היטב תבנית תנור (עדיף מטפלון), ומקמחים אותה.

2. מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והסודה לשתיה.

3. שמים את השמנת, החמאה, הסוכר והמייפל בסיר בעל תחתית עבה. מחממים על להבה בינונית, עד שהנוזל מבעבע והסוכר והחמאה נמסים לגמרי. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים מייד את תערובת השקדים ומערבבים עד שהשקדים מצופים לחלוטין בנוזל.

4. משמנים את הידיים במעט חמאה וצרים מהעיסה עוגיות בצורת אצבעות(חצי כף כל אחת) חשוב מאוד לא להדק את העוגיות כדי שיישארו אווריריות.

5. מסדרים את העוגיות בתבנית, במרווחים של כ-2 ס"מ ואופים כ-20 דק' ,עד שיזהיבו. מצננים בתבנית כ-5 דק', מפרידים מהתבנית ומעבירים לרשת צינון. אם רוצים, זורים מלמעלה אבקת סוכר.