עוגת ג'רבו


מצרכים

4 1/2 כוסות קמח

1 1/21 מרגרינה לאפיה

6 חלמונים

3 כפות סוכר

15 גר' שמרים

1 כף חומץ

1 כוס מים

 

מלית

250 גר' אגוזים

1 1/2 כוסות סוכר

1 מיץ וקליפה מלימון אחד

2 סוכר וניל

 

מלית פרג

250 גר' פרג טרי טחון

2 כוסות סוכר

מיץ וקליפה מלימון אחד

ריבה למריחה על העלים

 

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמרכיבים עטפי בניילון נצמד והניחי בצד

 

הכנת המלית

הביאי לרתיחה את המים הסוכר והלימון

כבי את האש והוסיפי את האגוזים/ הפרג וערבבי היטב

צנני לטמפרטורת החדר

חלקי את הבצק ל 3 חלקים שווים

רפדי תבנית בניר אפיה

חממי תנור ל 175 מעלות

רדדי חלק אחד של הבצק ורפדי את התבנית

מרחי מעל שכבה דקה של ריבה משובחת

מעל הריבה מרחי את המלית

רדדי חלק נוסף והניחי מעל המלית חזרי שוב על פעולת המילוי וכסי בחתיכת הבצק האחרונה

מרחי ביצה ואפי עד להשחמה כ 35 ד'