בית מתכונים עוגות ועוגיות עוגת דובדבנים הפוכה

עוגת דובדבנים הפוכה

רכיבים:
175 גרם חמאה
250 גרם אבקת סוכר
200 גרם שימורי דובדבנים חמוצים, מסוננים ללא גרעינים
130 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
רבע כפית הל טחון
רבע כוס חלב


אופן ההכנה:
ממיסים בסיר 50 גרם מהחמאה ו 150 גרם מאבקת הסוכר. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים תוך ערבוב עדין 3-4 דקות. מעבירים את הכל לתבנית חסינת חום . מעבדים כמה שניות במעבד מזון את הקמח, אבקת האפיה, המלח והתבלינים, יחד עם יתרת החמאה ואבקת הסוכר. ממשיכים לעבד בלחיצות קצרות, תוך הוספת החלב, עד לקבלת בצק רך. משטחים את הבצק על גבי הדובדבנים שבתבנית ומעבירים מיד לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כחצי שעה, עד שהעוגה זהובה, תפוחה ונפרדת מעט מהדפנות. מוציאים מהתנור, ממתינים דקה ומניחים על התבנית צלחת שטוחה, הופכים במהירות ובזהירות, טופחים קלות על הכלי ומרימים, מגישים חמים עם קצפת.
ניתן להחליף את הדובדבנים בפירות אחרים-2 אגסים או תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות, מטוגנים במעט חמאה, או אננס או משמשים מגולענים