עוגת חלבה

עוגת שכבות מדהימה

מצרכים לשכבה ראשונה

2 1/2 כוסות קמח

1 1/2 כוסות סוכר

1 א אפיה

100 גר' מרגרינה לאפיה

2 ביצים

150 גר' אגוזים טחונים

100 גר' בוטנים טחונים ללא הקליפה

1/8 כוס יין אדום

 

שכבה 2

200 גר' שוקולד

150 גר' מרגרינה

1 1/2 כפות קפה

7 חלבונים

1 כוס סוכר

 

שכבה 3

1/2 ק"ג חלבה

2 סוכר וניל

1/4 כוס מים

2 1/2 כפות סוכר

2 1/2 כפות קקאו

100 גר' מרגרינה לאפיה

 

אופן ההכנה

את מצרכי שכבה 1 לערבב יחד ולרפד תבנית אחת גדולה או 3 עגולות בקוטר 15 ס"מ

להכניס לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ולאפות כ 15 ד'

 

שכבה 2

להמיס שוקולד ומרגרינה למסה הומוגנית

ולהוסיף קפה

להקציף חלבונים עם סוכר

להוסיף חלמונים למסת השוקולד ולאחד בתנועות קיפול את 2 המסות

למרוח מעל שכבה 1 ולאפות כ חצי שעה על חום של 200 מעלות

 

שכבה 3

חלבה סוכר וניל סוכר  ומים לבשל עד להמסה של החלבה

להוסיף קקאו ולערבב ולכבות

להוסיף מרגרינה ולערבב עד להמסה מלאה

לשפוך על העוגה ולהניח במקפיא

אפשרי למרוח גלזורה מבריקה לאחר ההקפאה ואז לחתוך למנות

העוגה גם יפה וגם טעימה