בית מתכונים עוגות ועוגיות עוגת שכבות בטעם קפה

עוגת שכבות בטעם קפה


מצרכים

לתבנית בגודל 33X27

לבצק:
5 כוסות קמח (700 גרם)
1 ביצה + 3 חלמונים
1 כף שמרים יבשים
6 כפות מים פושרים
2 כפות סוכר
2 חבילות מרגרינה ללא מלח (400 גר') בטמפרטורת החדר

למלית:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
3 כפות קפה נמס (אבקה)
1 ביצה להברשה

אופן ההכנה

1. מערבבים שמרים עם מים וסוכר.

2. מנפים קמח לקערת מיקסר ומוסיפים את תערובת השמרים, המרגרינה, החלמונים והביצה. מעבדים עד שהבצק מתאסף לגוש.

3. מניחים לבצק לנוח כ-15 דקות. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.

4. מקציפים חלבונים עד להיווצרות גבעות רכות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולבסוף את אבקת הקפה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. מרדדים כדור אחד ומשטחים בתבנית אפייה משומנת. מורחים על הבצק 1/3 מהקצף. מרדדים כדור בצק נוסף, מניחים על הקצף ושוב מורחים מעליו קצף. כך עד לשכבת הבצק האחרונה. מברישים את הבצק העליון בביצה טרופה.

7. אופים 20-30 דקות או עד שהבצק משחים.