עוגת שמנת


בצק

350 גר' קמח תופח

1/2 כוס סוכר

2 סוכר וניל

2 חמאה רכה

מעט מלח

2 ביצים שלמות

1/2 כוס שמנת מתוקה

 

מלית

4 מיכלים של שמנת חמוצה

150 גר' חמאה מומסת

100 גר' א סוכר

1 אינסטנט וניל

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים שלמות(לא חייב)

 

אופן ההכנה

את המצרכים לבצק הכניסי לקערת המקסר וערבבי לבצק רך

רדדי את  3/4 מהבצק  לגודל התבנית והעבירי לתבנית מרופדת בניר אפיה

אפי בחום של 175 מעלות עד להשחמה

את שארית הבצק שטחי מעל תבנית נוספת ואפי גם להשחמה

את שארית הבצק האפויה פוררי לפירורים והניחי בצד

ערבבי את החמאה המומסת עם הסוכר הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי לקרם חלק

טעמי ותקני תיבול

מרחי את המילית מעל התחתית האפויה

פזרי את הפירורים ושימי בקירור ללילה

העוגה מעולה בהקפאה