פרסבורגר פרג

לאוהבי פרג - מתכון מוצלח וטעים...

 

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

25 גר' שמרים

300 גר' מרגרינה

90 גר' א סוכר

1/4 כוס חלב סויה

1 ביצה +1 חלמון

1/2 כפית מלח

מלית

300 גר' פרג טרי טחון

300 מ"ל חלב סויה

100 גר' א סוכר

50 גר' מחמאה

קליפה מחצי לימון

1 כף דבש

1 חלבון

לציפוי

ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

בקערת המערבל שימי ביצים חלב א סוכר קלפת לימון מחמאה ומלח מערבלים כ 2 ד' מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק

עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לשעתיים במקרר

מכינים את המילית

בסיר שמים את כל הנוזלים מלבד הפרג והביצה ומביאים לרתיחה כשרתח מוסיפים פרג ומערבבים מביאים לרתיחה נוספת

מסירים מהאש ומקררים חצי שעה

מוסיפים חלבון ומערבבים היטב

מוציאים את הבצק ומחלקים ל2 כדורים

מרדדים כל כדור ל עלה צר וארוך

מורחים את המילית ב2/3 הקרובים אליך

בשליש שנותר חורצים חריצים

מגלגלים את הרולדה עד ל1/3 הלא מרוח

מורחים אותו בביצה ומגלגלים עד הסוף

מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת בניר אפיה

מכינים כך גם את הרולדה השנייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כעשרים ד' או עד להשחמה