אורונגולושקה


רכיבים:
600 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
330 מ"ל מים פושרים
מעט שמן

לעוגה:
צנצנת גדולה של ריבת משמש משובחת
אגוזים קצוצים מעורבים בקערה עם סוכר בכמות שווה
חמאה/מרגרינה מומסת

אופן הכנה:
ללוש לבצק רך, להתפיח.
סיר שטוח אבל לא גדול מידי, מרפדים את תחתיתו בנייר אפיה ואת הצדדים משמנים היטב.
מרדדים חלק מהבצק, קורצים עיגולים. טובלים כל עיגול בחמאה מומסת ומניחים בסיר אחד על יד השני בצפיפות, את שאריות הבצק לא לזרוק, נשתמש בהם אח"כ. מעל שכבת עיגולי הבצק הראשונה מפזרים עם כפית ריבה, לא מורחים הריבה נמסה באפיה, מפזרים מעל חלק מתערובת האגוזים. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק, אם אני זוכרת היטב יצאו לי שנה שעברה מהכמות הזו 4 קומות. את שאריות הבצק מפזרים מעל העוגה ויוצקים את שארית החמאה.
מכסים בנייר כסף, ואופים בחום של 160 מעלות כשעה, מסירים הנייר ואופים עוד כ-10 דקות, להזהבה, להזהר שלא תתייבש.