בית מתכונים בשרי עוף בכורכום

עוף בכורכום


החומרים

ל-4 מנות
עוף אחד שלם נקי ופרוס לכ-8 חתיכות
שתי תפוחי אדמה גדולים, לא קלופים חתוכים לרצועות עבות – כ-8 רצועות מכל תפוח אדמה.
שש כפות שמן
כף אחת של שום כתוש
כף אחת של ג'ינג'ר כתוש
שתי כפות זיתים
שני  בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות גדולות
שישה עלי דפנה
שש  יחידות של ציפורן
פלפל אחד או שני פלפלים - צ'ילי
שתי מקלות קינמון
שישה תרמילי הל- בערך כפית וחצי
שישה תרמילים של  פלפל שחור – בערך כפית וחצי פלפל שחור
כף אחת של מלח
חצי כפית גראם מסאללה
קורט כורכום או זעפרן שחור


לקישוט: כף  אחת כוסברה / נענע טרייה

 

אופן ההכנה

1. יוצקים שמן לסיר עמוק, מוסיפים עלי דפנה, ציפורן, צ'ילי, קינמון, תרמילי הל, פלפל שחור, גאראם מסאללה וכורכום וצולים למשך כדקה.
2. מוסיפים את הג'נג'ר והשום ומבשלים לעוד כדקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את רצועות התפו"א וצולים עד שהם חצי מבושלים. מוסיפים את נתחי העוף וצולים מס' דקות. מוסיפים את הזיתים, מערבבים היטב ומכסים במכסה. 
3. מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות. מסירים את המכסה ומאפשרים לאדים לצאת במשך מס' שניות. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בכוסברה או נענע טרייה. מומלץ להגיש חם לצד אורז זעפרן.