בית מתכונים בשרי פוליקה (כתף) בירקות שורש

פוליקה (כתף) בירקות שורש


החומרים

1 נתח כתף

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות באותו הגודל של הגזר

1 שורש פטרוזיליה כנ"ל

2 קולרבי כנ"ל

5-6 מקלות של סלרי מקלות חתוך לקוביות

1 ראש שום מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 ליטר ציר בקר או מים

מלח פלפל

1/4 כוס רוטב סויה

1 כוס יין לבן

 

אופן ההכנה

חממי מחבת כבדה לחום חזק וצלי את נתח הבשר מכל צדדיו

טגני את כל הירקות עד להזהבה

הוסיפי את נתח הבקר וכסי בציר בקר ( כ- 4 כוסות ח"פ)

תבלי הוסיפי יין ובשלי שעתים

הוציאי את נתח הבשר צנני היטב ואז פרסי

את הרוטב בשלי עד לצמצום הנוזלים ואז הגישי

שימי 2 פרוסות ומעל 2 כפות רוטב

מעולה להגיש עם פירה