בית מתכונים בשרי עוף/בקר ביין

עוף/בקר ביין


החומרים

6 כרעים עוף או 1 כתף בקר

1/2 בקבוק יין אדום יבש

¼ גר' שמן זית

150 גר' בשר מעושן חתו לרצועות רוחב דקות

1 גזר חתוך וקלוף לפרוסות

1 שורש סלרי חתוך וקלוף לקוביות

12 בצלצלים קטנים קלופים

3 שיני שום קלופות ופרוסות

מלח

פלפל שחור טחון וטרי

2 כפות קמח

6 גבעולי פטרוזיליה

1 עלה דפנה שבור

2 גבעולי טימין

3 גרגירי פלפל אנגלי

250 גר' פטריות שמפיניון טריות טריות שלמות ומוצקות

 

אופן ההכנה

משרים את נתחי העוף ביין האדום למשך הלילה, מסננים, שומרים את היין ומנגבים היטב את העוף, מחממים בסיר גדול וכבד-את שמן הזית ומטגנים את הבשר המעושן, הגזר, הסלרי, השום והבצל, עד שהבשר פריך והבצלים משחימים, ומוציאים מהסיר, מוסיפים לסיר את העוף ,המלח והפלפל,(אין צורך להוסיף שמן, שכן הבשר הפריש מספיק שומן,) ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את הקמח, ומטגנים עד שנתחי העוף משחימים,

מוסיפים את היין, הפטרוזיליה, עלה הדפנה, הטימין המלח והפלפל האנגלי, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה ורבע על אש נמוכה, מוציאים את העוף מהסיר, ומבשלים את היין שבסיר על אש גבוהה, עד שנשארת בסיר ½ מכמות הנוזלים, מחזירים את העוף אל הסיר, הבשר המעושן והבצלים, מוסיפים את את הפטריות ומבשלים – 10 – 15 ד', טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים.