בית מתכונים בשרי כתף אפויה במרינדה

כתף אפויה במרינדה

 

כתף אפויה במרינדה

מצרכים

1 נתח כתף במשקל של כ 5-2 ק"ג

 

למרינדה

1/2 כוס דבש

3 כפות רטב צילי

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס חומץ בלסמי

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יין לבן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף פפריקה מעושנת

1 גבעל טימין

לריפוד התבנית

4 בצלי שאלוט פרוסים

 

אופן ההכנה

את מצרכי המרינדה יש לחמם קלות במחבת על אש נמוכה ורתיחה עדינה

לצנן ולעסות את נתח הבקר ברוטב

להשחות לפחות ל 4 שעות כך שמדי פעם יש להפוך את הנתח במרינדה

לחמם תנור ל 180 מעלות

לרפד  תבנית עם הבצלים ומעל להניח את הנתח ולשפןך את הרוטב הנותר

לאפות חצי שעה ללא כיסוי

להוסיף 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולערבב עם הרוטב לכסות ולאפות שעה נוספת

להסיר את הכיסוי ולתת צליה של 10 ד' נוספות

להגיש חם