בית מתכונים בשרי צלי כתף ביין

צלי כתף ביין

 

 

צלי כתף ביין

מצרכים

1 נתח כתף במשקל של כ 1 1/2

 

לתיבול

4-5 שיני שום כתושות

3 בצלים פרוסים

1 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 כף שום מעושן

1 כפית גרגירי חרדל

מעט טימין

1/2 כוס יין אדום או לבן

2 כפות סוכר חום

2-3 עלי דפנה

 

אופן ההכנה

מערבבים היטב את מצרכי המשרה וטובלים את הנתח במשרה ומסובבים לכל הכוונים

משרים ללילה מכוסה ומחליפים צד כל כמה שעות

מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים כ 20 ד' מכל צד בתבנית מתאימה לגודל הנתח לא מכוסה

אופים 20 ד נוספות בצד השיני עד שכל הנתח צרוב

מכסים ואופים עוד כ 1 1/2  ש'

נועצים סכין בנתח אם הסכין ננעצת בקלות ולא יוצא דם הנתח מוכן

לצנן ולפרוס

לצמצם את הרוטב לחצי במחבת ולהגיש חם