בית מתכונים בשרי מכסה הצלע

מכסה הצלע

במלית עלי סלק ופסטרמה מעושנת

מצרכים

1 נתח מכסה הצלע מדוקק

6-8 פרוסות פסטרמה

3-4 עלי סלק החלק הירוק בלבד

1/2 כוס שמן זית

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לאפיה

10 שיני שום

2 בצלים פרוסים

לקשירה חוט שפירוט

 

אופן ההכנה

עסו את נתח מכסה הצלע בשמן זית  היטב

פזרו מלח  פלפל

הניחו בצורה מסודרת את עלי הסלק ומעל את פרוסות הפסטרמה

גלגלו בצורה מהודקת

קשרו לכל האורך את הבשר כך שלא יפתח

הניחו בתבנית את שיני השום והבצל הפרוס

הניחו מעל את הנתח ושפכו 2 כוסות שמן נוספות

אפיה  כשעה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות

בדיקה של נעיצת מזלג אם הנוזל שיוצא הוא אדום סמן שהנתח עדין אינו מוכן

אפו עוד 10 ד' נוספות

פרסו לפרוסות והגישו עם הרוטב שנוצר