בית מתכונים תוספות ניוקי אמיתי / שלישקע'ס

ניוקי אמיתי / שלישקע'ס


מצרכים

 1 ק"ג תפוח אדמה רצוי מזן דזירה

5 ביצים

1 ק'ג קמח

מלח פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

 שימי  להרתיח כ-10 ליטר מים עם 2 כפיות מלח

בשלי את התפו"א בקליפה עד לריכוך

קלפי את התפו"א כשהוא מצונן מעט ומעכי לפירה חלק

שימי את הפירה בכלי גדול ובאמצע  צרי שקע אליו תוסיפי את הביצים  התחילי ללוש ולאט לאט הוסיפי את הקמח.

לושי לבצק רך וגמיש .

חלקי את הבצק לשנים ורדדי חצי אחד  לעובי של 0.5 מ"מ

חלקי את הבצק לרצועות של 3 סמ'

כל רצועה  בנפרד קמחי היטב וחתכי  עם סכין חדה לרוחב חתיכות דקות.

בשלי כ-15-20 ד' במים שרתחו

לאחר הבישול שמני קלות את הניוקי וערבבי למניעת הדבקות

לציפוי

טגני 2 בצלים חתוכים לקוביות עד להשחמה הוסיפי 2 כוסות של פרורי לחם והמשיכי לטגן

שפכי את הצפוי על הניוקי והקפיצי עד לציפוי מוחלט .