בית הבלוג משהו קטן לאבא

משהו קטן לאבא

משהו קטן לאבא

בתכנית "ניחוחות השבת" אותה אני מעבירה ב"רדיו קול חי" הצבנו בפני המאזינות את המשימה, להכין למישהו, מישהו חשוב ומשמעותי עבורי, משהו טעים מיוחד בשבילו. 2 מתוך 3 מרכיבים היה עלינו לשלב במתכון המיוחד הזה: גבינה צפתית, גבינה צהובה או קוטג'.בחרתי באבא שלי.

לאבא שלי אני אשקיע הכי בעולם, מגיע לו. בשנים האחרונות אבא שלי נמנע מסוכר, ואני כמובן מתאימה לו מתכונים ללא סוכר. כשמדובר בקינוחים, המשימה טיפה יותר מורכבת.  הפעם בחרתי במתכון מלוח, טעים ומושקע. מילפה חצילים – שכבות חציל, גבינה וטפנדים.כשאנו מכינים את זה במנה אישית – זה נראה ממש כמו מוס בשכבות. ירוק, אדום ולבן.כבר קרה לי פעם שהגשתי את המנה הזאת, ומישהו חשב שהמוס שהכנתי פשוט התקלקל...

גם אם את עקרת בית טריה ומתחילה, תוכלי לבצע את זה בקלות רבה.הדבר היחיד שתצרכי להצטייד בו הוא מעט תשומת לב. ההוראות פשוטות לביצוע, לא דורשות שום מיומנות, והתוצאה - מתכון מדהים, שההגשה שלו בכלל הופכת אותו למנת גורמה במסעדה בעלת 2 כוכבי מישלן.
עוד לפני שאת ניגשת להאזנה למתכון, אתן לך כבר עכשיו טיפ קטן לקיצור דרך: המתכון שבפנינו מציב שכבות טפנד זיתים, ממרח עגבניות ורוטב פסטו. תוכלי להמיר חלק מהשכבות הנ"ל בממרח עגבניות או ממרח פלפלים מוכן. התוצאה הסופית תצא יפה וטעימה לא פחות, וזמן ההכנה יתקצר במידה משמעותית.
אז אם גם את מעוניינת להגיש משהו קטן ומפנק למישהו יקר לך, את מוזמנת להצטרף אלינו ולהכין מילפיי חצילים פשוט ומדהים. נסי, אני בטוחה שלא תתחרטי!

את המתכון תוכלי לשמוע באתר רדיו קול חי, בתכנית ניחוחות שבת –  ג' טבת תשע"ב 29.12.11


טיפ קטן להגשה מנצחת:

שחררי את המילפיי מהרינג על צלחת אובלית ארוכה, והצטיידי בשקית נייר קטנה, כמו שקית של פיצוחים.קחי לחם קסטן, שהוא לחם מרובע, קטן, במרקם קצת קשה. חתכי כל לחם לארבע מקלות, ואפי בתנור עם ממרח שום עד להשחמה.את המקלות האלו הגישי בתוך שקית הנייר לצד מילפיי החצילים, והמחמאות בדרך...

ועוד דבר אחד קטן: רק אל תשכחי לשתף את כולנו בתוצאות, כולנו ממתינות לך.

 

תאריך: ג' טבת תשע"ב 29.12.11